Сгула молитва за преодоляване на тревогата, безпокойството

(Тефила Леасарат Дехагот)
תפילה להסרת הדאגות

Молитвата, написана от Янука Рав Шломо Йехуда, е предназначена да се чете ежедневно. Помага за преодоляване на тревогите, съмненията, безпокойството и объркването на сърцето. Тази молитва е много важна и търсена в нашия живот днес!

Господарю на света, Отче на милосърдието, моля Те да се смилиш над мен, защото съм в тревога. Срам ме е да те моля за това. Ако бях силен във вярата и доверието в Теб, Благословений, тогава никога нямаше да имам никакви тревоги.

Но на Тебе е открито и известно, че поради много грехове и престъпления, волни или неволни, сърцето ми се закорави, затвори и запечата; и чувствам, че светлината на Твоето лице не е с мен. Сърцето ми е уплашено и объркано, и безпокойството ми е безпричинно, и тревога, страх и ужас ме обзеха, защото ми се случи (както се казва): „И Всевишният ще те порази с лудост…“
Моля Те, премахни проклятието от мен и ми прати доброта и благословение, така че отсега нататък и завинаги да се сбъднат за мен всички благословии, които са написани в Тора: „Нека Господ да те благослови и да те пази! Господ да те просвети и да ти покаже милост! Господ да обърне лицето Си към теб и да ти изпрати мир.”

Боже мой, милостив и милосърден, разчитам само на молитвата, защото в нашето поколение се отчуждих от Теб. Светът е пълен с лудост и няма истина и сърцето ми се е отклонило от истината и затова се тревожа Ти да не ми изпратиш страдание. Погледни на моите нещастия, на моите страдания – и ми прости всичките ми грехове.

И така гледам и виждам колко съм далеч от душевния мир, от радостта и вярата, от надеждата и жизнеността; и колко близо съм до безпокойството и тревогата. И няма никой в ​​света, който да ме излекува – само Ти, Господарят на сърцето, ума, цялото тяло и всички светове. В един миг може да кажеш: „Стига!“ – и да спреш всичките ми нещастия, духовни и физически, и да ме издигнеш на пътя на правдата и истината, на пътя на блестящата светлина; и всичките ми скърби и огорчения ще си отидат, и грижите ми ще ме напуснат.

Боже мой, милостив и милосърден, умножиха се в нашето поколение болестите, злополуките, нещастията, престъпленията и греховете; появиха се пречки – трудно е да си изкарваш прехраната и да намериш половинката си; и различни проблеми и страдания се увеличиха. И не искам, не дай Боже, да ме докоснат, нито семейството ми, нито близките ми, нито всички около мен, нито Твоя народ, Израел.

Нашият свят е мрачен и тъмен и няма светлина в него – как да помоля за помощ? В края на краищата Ти си истина, а аз съм напълно оплетен в лъжи. От дълбините на лъжата и мрака се обръщам към Теб. Нека молитвата ми да Ти бъде приятна и тези думи да станат радост за Теб. И тогава ще кажеш: „Амин!“ – и ще приемеш молитвата ми с пълно състрадание и милост – без ни най-малка примес на осъждение.

Защото само Ти, Благословении, можеш да укрепиш сърцето ми и да го усилиш, за да не се тревожа и страхувам. И тогава със сигурност ще имам надежда за по-добро бъдеще и умът ми ще се успокои и ще се отърве от страха и смущението, които се появяват всяка секунда, когато кажа в сърцето си: „О, какво ще стане с мен – с тялото и душата ми?! » И какво ще стане, когато моят житейски път свърши? Какво ще стане с мен? Ще бъде ли така или иначе? И само Ти, Благословений, можеш да ме обновиш и да ме очистиш от мръсотията на моите грехове и да ми кажеш: „Ти си мой син, днес те родих“.

И аз ще бъда пред Теб, като цар Шаул, чист и непорочен като едногодишно дете. И ще се сбъдне, както е казано: “Извикай Ме и ще ти отговоря!” И въпреки, че съм грешник, направи ме по Своето милосърдие безгрешен пред Тебе – чрез пътя на радостта и доброто, но не чрез страданието и нещастието.

Милосърдний, към Тебе се обръщам, защото Ти си наш Бог, и във всички поколения, и във всички тревоги ние се обръщахме към Тебе, и Ти говорихме, и Ти викахме: „Приеми молитвата ни и чуй вика ни, Ти, пред Когото се откриват тайните” и видяхме Твоите чудеса и Твоята сила.

Милосърдний, в сърцето ми все още има безпокойство и грижи, които не могат да се сравнят с други тревоги и грижи. Ще бъде ли построен Третият храм? Ще бъде ли разкрит Мошиах и ще дойде ли пълното Изкупление в наши дни? И ще знам ли, че съм праведен пред Теб? Толкова искам да си доволен от мен, искам да Ти служа, да Те издигам, да Те почитам. Да бъде Твоята воля да бъдеш доволен от мен и да настъпи Избавлението! Амин!

Моля Те, Милосърдний, помогни ми, спаси ме и бързо изпълни молбата ми, защото Ти, Благословеният, си казал: „И животът избери“, а още е казано: „Не създаде земята за хаос, Той я създаде за живот“. Само Ти, Благословений, можеш да ми помогнеш да избера истинския и вечен живот и да излекуваш моята нещастна душа. Не чувствам вкус към живота, но се надявам на силата на тази молитва и тези думи и вече усещам как вярата ми в Теб и упованието ми в Теб се укрепват и как Ти, Благословений, прогонваш тревогите от сърцето ми. Умолявам те, имай милост и жалост към мен, изпълни молитвата ми бързо за добро и благословение.

„Михаил е първосвещеник, владетел и пазител на народа на Израел.“
Михаел ха-коен ха-гадол, сар ве апотропус шел Исраел.
(Кажете последното изречение 7 пъти) и след това веднъж:
Амин, Нецах, Села Ваед!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *