Сбор молитви за различни поводи

Молитва на съпруга за съпруг (или съпруг за съпруга)


Нека бъде Твоята воля, Господи, Боже наш, Бог на Авраам, Бог на Исаак и Бог на Яков, винаги да пазиш, защитаваш, закриляш моя съпруг (съпруга) от всякаква вреда, от всяко зло, от всички болести . И дай му (й) добър живот, дълъг живот, живот в богатство и чест. И дай ни здраво потомство, достойни и праведни деца. Нека между нас винаги има любов, братство, мир и приятелство. Вложи в сърцата ни любов към Тебе и страх пред Тебе, за да вършим Твоята воля и да Ти служим с цялото си сърце, за да творим справедливост и добро. И благослови моя съпруг (съпруга) със съвършено благословение на голяма сила и мир, както се казва за това: „Господ ще те благослови и ще те защити, Господ ще те освети със светлината на лицето Си и ще се смили над теб, Господ ще обърне лицето Си към теб и ще ти изпрати мир”, и се казва: „Господ ще го пази и ще поддържа живот в него, и той ще бъде щастлив на земята”. Амин, така да бъде!

Молитва за възпитанието на децата


Господарю на всички светове, възнесен над възнесените! Изслушай молитвите на онези, които идват при Теб, за да поискат твоята милост и благоволение. Удостои ме, чрез великото Твое милосърдие, да отгледам децата си да Ти служат в радост, а не в скръб. И нека не се опозорят, когато срещнат врагове. И нека бъдат пълни с Твоя Закон и усърдни в изучаването му. И нека благоденствието им дойде от Твоята ръка – в чистота и в изобилие. Да няма в тях ни зрънце порок. И нека очите ни видят тяхната радост и техния успех. Нека помислите на сърцето ми бъдат угодни на Тебе, Господ е моя опора и мое спасение. Амин.

Молитва за благополучието на децата


Господарю на света! Удостои ни нашите деца да бъдат силни в тялото и ума и с добър характер. И дари им дълъг и проспериращ живот и нека бъдат изпълнени с мъдрост и страх от Небето, нека бъдат обичани от Небето и желани на земята. И ги избави от зло око и зли наклонности и от всякакви нещастия. И нека имат здравословно възприятие за да Ти служат. И удостои мен (и съпруга ми) с Твоята голяма милост, за да се изпълнят дните ни с дълголетие и годините на живота ни да бъдат благополучни и приятни – в любов и мир. И ще се удостоим да възпитаме всеки един от синовете и всяка една от дъщерите ни за добри дела.

И назначи на всеки от синовете ми съпруга, и на всяка от дъщерите ми съпруг, и да не бъдат притеснявани от други, не дай Боже. И да не бъде осквернено Твоето велико Име – нито от нас, нито от нашите потомци, не дай Боже. И изпълни за добро всички стремежи на сърцата ни – дари ни здраве, късмет и всякакво благополучие. Амин. Да бъде така! И нека думите на устата ми и намеренията на сърцето ми да Ти бъдат угодни, Господ е моя опора и мое спасение.

Молитва за препитание


Нека бъде Твоята воля, Господи Боже мой, нека моето препитание и благополучие и препитанието и благополучието на семейството ми, да бъде царски предоставено, утвърдено и осигурено от Твоята ръка. И не ме карай да имам нужда нито от подаянията на хората, нито от техните заеми, а само от Твоята ръка, пълна и отворена, свята и щедра. И професията ми и всичките ми занятия да доведат до просперитет, а не до бедност, до живот, а не до смърт, и ме удостои, за да не се оскверни името Ти заради мен. И да има от мене полза и добро влияние върху всички хора и винаги. Изпълни ръцете ми с благословението Си и ни насити с благостта Си, както направи с излезлите от Египет, защото Ти, Господи, си благословил и благославяш непрестанно. Очите на всички са вперени в Тебе и Ти им даваш храна навреме. Ти отваряш ръката Си и изпълняваш желанията на всички живи същества. Възложи своето бреме на Господа и Той ще те подкрепи, никога няма да позволи праведния да се спъне. Той ще ме въздигне и ще изпрати късмет, за да мога да Му служа с цялото си сърце завинаги. Амин.

Молитва за намиране на съпруга


Господарю на света! По Твоето благоволение Ти създаде Вселената и създаде човека, направи му помощник, освети ни с Твоите заповеди и му повели да се жени, за да се раждат деца. Благословен е Този, който създаде човека, който създаде всичко в Негова чест.

Но нещастието ми е голямо, страх и трепет ме обзема, защото се страхувам да не би греховете ми да доведат да получа лоша жена, която не е предназначена за мен и не ми подхожда, и някой друг да ме изпревари и се ожени за жената, която ми е предназначена, и да не се притеснява душа от душа, не дай Боже. И така дойдох със съкрушено и унило сърце, за да представя молитвата си пред Теб, милостиви Отче. Нека бъде Твоята воля, Господи, Боже наш, да се смилиш над мен и да ми изпратиш съпруга, подходяща за мен и предназначена за мен от шестте дни на сътворението на света – за много години живот. И нека моята жена бъде доблестна съпруга, бояща се от Бога, разумна, с добър характер, добродетелна, нека да не е безплодна, да не е лишена от деца и да няма порок в нея, но да бъде съвършена и успешна във всичко, така че да мога безпрепятствено да върша свята служба на Всевишния. И не ме взимай от този свят преди времето ми и не ме прогонвай от никого в света. Боже, пълен с милосърдие, възвръщащ самотните у дома, милосърден, милостив, закрилящ, подкрепящ, избавящ, насочващ, освобождаващ – помогни ми в чест на Своето Свето Име. Смили се над мен и ми отговори, и чуй молитвата ми, защото Ти слушаш молитвите на всички устни. Благословен слушащият молитвата. И думите на устата ми и мислите на сърцето ми да Ти бъдат угодни, Господ е моя опора и спасение мое.

Молитва за намиране на съпруг


Нека бъде Твоята воля, Господи, Боже мой, Ти, по великото Твое милосърдие и по великата Твоя милост, да ми намериш подходящ жених в точното време, богобоязлив мъж, от хора искрени и боящи се от греха, точно както Ти избра двойка за Първия Човек, за Авраам, Исаак, Яков и Моисей – за всеки от тях негов жених – в точното време и навреме. И нека човекът, когото избереш за мой съпруг, да бъде добър, разполагащ към себе си със своите постъпки, добродетелен, чаровен, интелигентен и Богобоязлив, стремящ се към справедливост и отвръщащ на доброто с добро.

И да няма в него ни зрънце порок, недостатък и да не бъде гневлив и раздразнителен, а скромен и смирен, здрав и силен. И премахни замислите и уловките на жестоки хора и ненавистници, които се опитват да задържат съпруга, предназначен за мен. И да Ти бъдат угодни думите на устата ми и помислите на сърцето ми. Господ е моя опора и мое спасение.

Молитва за път


Нека бъде Твоята воля, Господи Боже мой, да ни водиш по мирен път, да насочваш стъпките ни по мирни пътеки, да проправиш за нас благополучен път и да ни доведеш до целта на нашето пътешествие за живот, радост и мир и да ни върнеш с мир по домовете ни и да ни избавиш от ръцете на всички врагове и от онези, които ни причакват в засада, от диви животни и от ръцете на разбойници, които могат да ни срещнат по пътя, и от всички нещастия, които сполетяват света. Изпрати благословия върху всички дела на нашите ръце и ми позволи да намеря милост, благоволение и милосърдие в Твоите очи и в очите на всички, които ни виждат. И чуй гласа на нашата молитва, защото Ти си Бог, който слуша молитвите и молбите. Благословен да си, Господи, който слушаш молитвата.

Молитва за късмет


Ето, аз планирам да отида на (име на място) – с позволението на Благословения Господ и в Негово име. Господарю на Вселената, в светите думи на Твоето Писание се казва: „Уповаващият на Господа, ще бъде обкръжен с благоволение“. Господи, истински Боже, дари ме с благословение и късмет във всичките дела на ръцете ми, защото бях уверен, че ще изпратиш благословия върху мен. Нека стихът, който казва: „Прехвърлете тегобите си на Господа и Той ще ви подкрепи“, се сбъдне за мен. Амин.

Молитва на децата за родителите


Нека бъде Твоята воля, Господи Боже наш, да бъдат баща ни, майка ни и ние самите здрави и силни, за да Ти служим истински. И изпрати на тях и на нас препитание в изобилие и голям просперитет и благополучие във всичко, за да можем да Ти служим истински и радостно. Научи сърцата ни да се подчиняват на гласа на баща ни и майка ни, избави ни от препъване, за да се отнасяме винаги с уважение към тях, защото такава е Твоята добра воля и ние ще Ти служим истински. Нека баща ни и майка ни да ни възпитат за добри дела, да бъдат осенени със здраве, всяка доброта и благоденствие, така че с духовно разположение да ни предоставят сватбени дарове, подаръци и добър дял. Изпълни всичко, за което се молим за добро. И нека думите на устата ми и намеренията на сърцето ми бъдат угодни на Тебе, Господ е моя опора и мое спасение.

Молитва за затворник


Господарю на света, изведи ме от тази тъмница към добър живот и мир, защото душата ми е уморена да живее в затвор. И когато ме изведеш от тая тъмница, всички праведници ще Те увенчаят с царски венец, както е казано: “Изведи от заточение моята душа, за да прослави Името Ти. Заради мен праведните ще Те увенчаят, защото Ти ще ме възнаградиш с добро.” И точно както Ти прие молитвата на Ной, когато беше затворен в ковчега, и изведе него и жена му, синовете му и жените на синовете му и всички, които бяха с тях, така отговори ми и ме освободи от тези тъмници за добър живот и мир, за да благодаря на Твоето име винаги, през всичките дни на живота си. Амин, така да бъде!

Молитва за укрепване на здравето


Господарю на Света, в Своето милосърдие дай ни сила, здраве и мощ в изобилие, усили и укрепи нашите части, нашите сухожилия и нашето тяло, за да Ти служим, и нека да нямаме никаква болест и болка. Нека бъдем радостни, проспериращи и здрави, за да Ти служим. Избави ни от всяко зло и удължи дните ни в просперитет и годините ни в доволство. Напълни годините ни, добави, удължи дните ни и добави години към живота ни, за да Ти служим. Покрий ни в сянката на Твоите криле и избави нас и близките ни от всякакви тежки и сурови присъди и нека бъдем спокойни и ведри, доволни и освежени, за да Ти служим и да тръпнем пред Теб.

Молитва за оздравяване


Нека бъде Твоята воля, Господи Боже наш, да бъдеш изпълнен с милост към нас и го направи според Твоята милост. И отстрани от (името на пациента) всички тежки и зли болести. Умолявам те, със силата на величието на Твоето милосърдие, дай му живот, прогони напастта и го изцели напълно – за много дни и години живот. И да бъде Твоята воля!

За зачатие и раждане на дете


Да бъде Твоята воля, Господи, Боже мой, Опора на световете, справедлив във всички поколения! Дари ме с желано дете – достойно, добро и красиво, без физически или умствени недостатъци, способно да живее и съществува без никакъв грях или лошо поведение. И дари ме с дете и ме благослови с Твоето име, и благослови дома ми с Твоето внимание, и ще позная мир в дома си. И направи зародиша на душата от чист източник. И направи всички приготовления, за да се завърши и му дай съществуване, и го донеси в света добре скроен, в милост, благоволение и милосърдие, здрав, смел и силен, и се смили над него, когато го създаваш и извайваш частите на тялото му. И го представи съвършен – и като дух, и като душа, и като устройство на вътрешните органи, и като устройство на тялото. И да не бъде ни в една част от тялото му никаква вреда, никакъв недостатък, никакъв недъг, никаква болест. И нека нищо не му липсва през всичките дни на живота му. И да се роди в подходящо вреем и в добър час – благополучно и успешно. И да има добър, дълъг и спокоен живот, както в духовен, така и в материален аспект – в богатство, щастие и чест. И благослови мен и моите потомци, и децата на моите потомци с всичко, което усъвършенства нашето съзнание, нашия ум и нашето разбиране, за да вършим Твоята воля. И благослови ме с небесното благословение от висините и благословението на водите, които изпълват дълбините, благослови гърдите ми и корема ми. Моля, Боже на небесните войнства, Боже на Израил, Седнал между херувимите, нека ушите Ти чуят гласа на моите молитви, погледни ме с благ поглед от висотата на Твоето свято жилище и ми дай дете със свята душа и той ще бъде зает с Тора и изпълнението на заповедите. И ме благослови с благословението на устните Си и домът на слугинята Ти да бъде благословен до века. Чуй молитвата ми, Господи, и бъди внимателен към молбата ми. И въплъти в мен целта, за която си създал човека във Своята Вселена, защото, за да населиш земята, Ти си сътворил човека и си го създал. Чуй гласа ми, Господи Боже, и приеми молитвата ми в милост и благоволение и не ме отпращай с нищо от Твоето лице и изпълни молбата ми за добро, и аз ще отгледам детето си в Богобоязън през всички дни. Амин.

Молитва по време на бременост


Господарю на света, Господарю на небесните войнства, очите на всички са вперени в Теб и в час на скръб те викат към Теб. И въпреки че не съм достойна да се явя пред Теб с молитва, въпреки това, с укрепено сърце, дойдох да излея молитвите си пред Теб, както Ти слушаше гласа на молитвите на праведните жени от всички поколения, така, в Твоето велико милосърдие, виж трудностите на слугинята Си и си спомни за мен; внимавай и послушай гласа на моята молитва и изпрати ангел-избавител да ме подкрепя и помага в дните на тази бременност. И в Твоята благост ме спаси и избави от всяко нещастие, от всяка болест и болка, недъг и скръб. И се смили над мен, за да не загине плодът в утробата ми, подкрепи и укрепи ме, за да не напусне плодът преждевременно утробата ми. И дано раждането да стане в добър час; изпрати ми помощ от страна на светостта, бди над мен според Твоята велика милост и ме избави и спаси, както правиш с праведните жени, на които не изпращаш проклятието на Ева. И нека детето се роди в подходящ и правилен час, за да Ти служи, в час на материално благословение, за да не се нуждае от човешка милостиня. И за мен, приготви мляко в гърдите ми, за да го нахраня, дай ми милостта Си да го отгледам, за да Ти служи със страхопочитание. Осигури на мен и съпруга ми добър живот и препитание, което идва без проблеми, без суетене и упорит труд, така че да успеем във всичките си начинания. Чуй молитвата ми, защото Ти внимаваш в молитвите на всички устни. Да Ти бъдат угодни на думите на устата ми и намеренията на сърцето ми, Господ е моя опора и мое спасение.

Молитва на мъж за бременна жена


Твое е Господи, величието и силата, славата, вечността и блясъка, защото всичко на небето и на земята е Твое, Господи, Царствуващ и Възвишен над всичко.

Господи на света, със съкрушено и разкаяно сърце се моля пред Престола на Твоята слава. И въпреки че знам, че съм напълно недостоен, въпреки това уповавам на Твоята милост, защото Ти си милостив. И затова нека бъде Твоята воля, Господи, Боже наш и Боже на нашите бащи, да бъдеш изпълнен с милост към всички бременни жени и към жена ми и да облекчиш болките на нейната бременност. Направи в името на Твоето милосърдие тя да роди здрав плод и той да се сформира благополучно – всичките му части и сухожилия – всичко в съвършенство. И заради Твоето велико милосърдие – нека жена ми да не роди преждевременно – в Твоето свято име, Бог – единствен и да са пълни дните на нейната бременност и бебето да се роди живо, както земята пуска кълнове и тъй като полето расте своите посеви. Да бъде така!

Източник-toldot.com

Превод-bneinoah-bg.com

2 thoughts on “Сбор молитви за различни поводи”
  1. В нашето семейство ползвахме наш си Сидур, превод от иврит около 4-5 години. След това се свързах с Московската общност Гер Тошав, откъдето ми пратиха Сидур за Б’ней Ноах, от Брит Олам. Преведох го и го ползваме сега. Ако Вие сте или има някой край Вас равин, бих искал да го прегледа и да го коментира и одобри. Или пък го коригира. На електронна поща мога да го изпратя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *